Vinterapi: Hur man tar hand om huden klokt och klart

Hudvård är ett område som får många människor att tänka på lukrativa, dyra produkter, men vi försöker undvika det. I stället rekommenderar vi några naturliga och miljövänliga metoder för att uppnå enkel hudvård som aldrig kommer att gå ur mode. Den första metoden som vi ska prata om är en gammal favorit: vinterapi.

Vinterapi har fått mycket kärlek de senaste åren, om du inte har hört talas om det är det definitivt värt att lära sig mer. Kort sagt går vinterapi ut på att skölja ansiktet med vin. Det kan låta lite skrämmande, men resten av världen har följt denna tradition under hela historien. På grund av det stora intresset finns det nu uppmärksamhet på detta förbisedda skönhetsämne, det är ingen överdrift att säga att europeiska valfångar har byggt en hel skönhetsindustri kring detta. Vin har nämligen massor av näringsrika egenskaper som gör det till en perfekt ingrediens för att förbättra ytan av ansiktet.

Så hur långt är villig att gå för att få en klar och strålande hy? Det första du behöver är ett glas vin med hög kvalitet. Om du är osäker på vad du ska köpa, be någon som är mycket bekant med vin till hjälp. Vin har många typer, så det är viktigt att du väljer rätt en för att få de bästa resultaten. Så när du har det perfekta vinet, är det dags att börja använda det och förbättra din hy.

Först och främst ta vinet och lägg det i ett schampo- eller tvättbasin för att få det att upphettas. Ett lågt värmeelement är för att förhindra att vinet överhettas. När vinet är uppvärmt, gnugga det noga på ansiktet. För att undvika att få sina ögon irriterade, applicera den med hjälp av en bomullspinne. Vinet eliminerar smuts och talgpåsar, vilket ger dig en hälsosam glöd.

Som ett efterföljande ansiktsvård bör du ansöka ett fuktgivande lager för att hjälpa huden att förbli fuktad och mjuk. Vin levererar nödvändiga antioxidantegenskaper som stödjer åldrande hud. För att återskapa fukten är det lämpligt att ansöka en lätt gel eller serum efter vinpåföljden. Vinet förseglar också hydrolipida barriären och låser in fukt och naturliga oljor, vilket är bra för hydratering.

En annan anledning till att vinterapi är så populär är att det garanterar att mikroorganismer med skadliga mikrober inte kan tränga in i hudens yta och skada den. Vin har antiseptiska egenskaper som har bevisats vara effektiva för att förhindra utveckling och förekomst av bakterier. Det skapar ett skyddskolit på huden som förhindrar utvecklingen av mikrober som kan förstöra hudens yta.

Vinterapin var var populär under antiken, men även om det har funnits i århundraden har det fortfarande mycket att erbjuda. Vin innehåller näringsrika antioxidanter som skyddar huden mot gratis radikal skador och patogener. Dessutom har vin även kända antivirala och antiinflammatoriska egenskaper som kan bota både utslag och akne.

Vintherapy är en av de äldsta terapiformerna och fortfarande mycket effektiv. Det är ett naturligt, hälsosamt sätt att renas huden på och garantera ett hälsosammare utseende. Det är enkelt att utföra och mycket långvarig. Vintherapy kan ge dig strålande resultat så länge du använder det regelbundet och håller din hud fräsch. Då du använder detta naturliga sätt att förbättra din hud, kommer du att få en vacker glöd.

Så nu när du har lärt dig allt om vinterapien, vad väntar du på? Börja använda det och påbörja resan mot en strålande och föryngrad hy!