Inga fler ursäkter! Börja ta hand om dig själv!

Ibland känner vi inte riktigt för att göra något alls. Det är okej, men du får inte börja upprepa fraser som ”jag gör det i morgon”, ”jag vill inte göra det nu” eller ”jag har inte tid med det”. Låter dessa ursäkter bekanta? Jag vet att de gör det och därför ska jag i dag göra mitt bästa för att bevisa att du enkelt kan säga adjö till många av dessa tråkiga ursäkter – och detta är helt smärtfritt! Att ta väl hand om sig själv bör trots allt vara en prioritet.

JAG HAR INTE TID. Just det… Statistiskt sett är detta den vanligaste ursäkten men också den mest effektiva. Men vet du vad? Det räcker med 10 minuter som ägnas åt att vårda dig själv är allt som krävs för att se enorm skillnad på riktigt kort tid. Om du följer denna princip kommer du att märka att din hud och ditt hår gradvis förbättras. Om du dessutom använder matchande produkter för din personliga vård kan du dessutom minska den tid du behöver lägga på din kropp och uppnå de positiva effekterna snabbare. Sammanfattningsvis kan du försöka planera din tid så att du kan ägna några minuter om dagen åt skönhet och vård.

DET KOSTAR FÖR MYCKET. Ska vi slå vad? Du behöver inte träna på gymmet eller köpa exklusiv kosmetika för att se snygg ut. Du kan träna hemma (även när du städar). När det gäller de där dyra produkterna, kan du antingen hitta billigare alternativ eller – vilket bara är kul – tillverka kosmetikan hemma. Visste du att ingredienser som du redan har i kylskåpet och skafferiet kan hjälpa dig att förbättra utseendet? Det är bara att surfa runt på nätet för att hitta tusentals recept på hemmagjorda ansiktsmasker, toners och hårskölj som baseras på örter.

NYTTIG MAT ÄR DYRT. Du skojar! Nuförtiden kostar till och med hälsosam mat ganska lite, och att hitta alternativ till modifierade livsmedelsprodukter är lättare än nånsin. Dessutom kan du använda fönsterkarmen för att odla örter, tomater och jordgubbar. Om du har släktingar på landsbygden eller en grönsakshandlare nära dig bör du definitivt utnyttja det. Du behöver inse detta en gång för alla: hälsosam matlagning innebär inte att du måste spendera flera timmar framför spisen.

JAG KAN INTE. Säg inte ens det där. Du behöver inte ha superkrafter för att ta hand om dig själv. Det räcker med att läsa instruktionerna på förpackningen så blir allt busenkelt. Men om du känner att du vill finslipa dina vanor, titta på några tutorials på YouTube, be din vän eller en skönhetsexpert om råd. Och snälla sluta säg att det är svårt att vårda sig själv eller att du inte klarar av att göra det på rätt sätt. Ge inte upp vid första misslyckade försök utan fortsätt att prova dig fram och experimentera tills du utvecklar en bra nivå på din nya färdighet.

JAG ÄR FÖR GAMMAL. Och? Det spelar ingen roll vilken ålder är! Låt inte åldern vara ett skäl för att ge upp din skönhet. En sak kan är säker: vi kommer alla att bli gamla och det finns inget vi kan göra åt det. Däremot kan vi fördröja processen. Men snälla, säg aldrig mer att det är för sent att göra något som du faktiskt vill göra.

Vad sägs om fler ursäkter?

Tyvärr försummar många kvinnor sin personliga vård av ytterligare skäl. I de flesta fall är de kopplade till följande:

  • hormonell obalans – du får inte ignorera denna sjukdom – uppsök en läkare direkt! Problem med hormonerna ursäktar å andra sidan inte dig från att ta hand om dig själv. Du kan fortfarande sminka dig, besöka en kosmetolog och behandla din kropp med hemmagjord kosmetika.
  • att ta hand om barnen – det är verkligen en viktig och mycket krävande uppgift, men jag är säker på att du som mamma vill föregå med gott exempel för dina barn, visst? Hjälp dem att förstå att vackert utseende och en god hälsa är minst lika viktigt som att lära sig och leka. På så sätt visar du barn att när man älskar och respekterar sig själv blir det också lättare att respektera andra.
  • jag är ändå ful – detta är det dummaste du någonsin kan tänka eller säga om dig själv. Du är vacker och låt inte andra säga något annat! Tro mig, det finns inga fula kvinnor där ute, utan bara några som är ovårdade. Kom ihåg detta nästa gång du ser på dig själv i spegeln.
  • det finns ingen jag behöver se vacker ut för – och detta är en annan sorglig grej som kanske dyker upp i tankarna. Det finns alltid någon du kan vara snygg inför! Dig själv! Lita på mig – när du väl börjar ta hand om dig själv kommer du att känna ett omedelbart lyft på humöret. När du väl är nöjd med hur du ser ut kommer du att må mycket bättre.

Har du fler ursäkter att bli av med?