Du rättar hårfärgproblem

Att misslyckas med din hårfärg är inte slutet på världen – lyckligtvis finns det sätt att korrigera färgproblem i ditt hår. Oavsett om du är en DIY-person som färgar ditt eget hår eller om du går till en professionell frisör, är sannolikheten stor att du kommer stöta på hårfärgproblem vid något tillfälle i ditt liv. Om du står inför ett hårfärgproblem just nu, vill vi att du ska veta att det finns lösningar!

Vanliga hårfärgproblem och lösningar

Här är några av de mest vanliga hårfärgproblem och hur du kan korrigera dem.

Färgen är för mörk

Om din hårfärg är för mörk, kan du försöka tvätta ditt hår med en djuprengörande schampo flera gånger för att få bort överflödig färg. Om färgen fortfarande är för mörk, kan en professionell färgkorrigering vara nödvändig.

Färgen är för ljus

Om din hårfärg är för ljus, kan du prova att lägga till en mörkare nyans. Du kan antingen göra det själv eller gå till en frisör. Om färgen fortfarande är för ljus, kan det vara nödvändigt med en professionell färgkorrigering.

Håret har blivit grönt

Om ditt hår har blivit grönt (oftast ett resultat av att sätta blont hår i klorerat vatten), kan du prova att tvätta det med ett tomatbaserat schampo. Om det inte hjälper, kan en professionell färgkorrigering vara nödvändig.

Färgen inte ser ut som du hade tänkt dig

Om färgen inte ser ut som du hade tänkt dig, är det bäst att söka hjälp från en professionell. De kan hjälpa dig att uppnå den rätta nyansen och ge dig råd om hur du kan undvika samma problem i framtiden.

Tips för att undvika hårfärgproblem

Förebyggande är alltid bättre än botemedel. Här är några tips som kan hjälpa dig att undvika hårfärgproblem i framtiden.

  • Tvätta ditt hår med ett djuprengörande schampo innan du färgar det. Detta hjälper till att avlägsna eventuell uppbyggnad som kan påverka färgen.
  • Gör alltid ett förtest med färgen för att se hur den kommer att se ut på ditt hår.
  • Använd högkvalitativa hårfärgsprodukter. Billigare produkter kan orsaka oväntade resultat och skada ditt hår.
  • Följ alltid instruktionerna på förpackningen noggrant.

Att söka professionell hjälp

Ibland är det bästa du kan göra för ditt hår att söka professionell hjälp. En professionell frisör har erfarenhet och utbildning för att hantera alla typer av hårfärgproblem och kan ge dig råd om den bästa vägen att gå.

Att korrigera hårfärgproblem kan verka skrämmande, men det är viktigt att komma ihåg att detta är något som de flesta människor går igenom på ett eller annat stadium. Med rätt vård och behandling kan du få ditt hår att se fantastiskt ut igen på nolltid.