En bra ögonfrans och ögonbryns serum — vad som bör finnas där

Idag är det alltmer vanligt att använda ögonfrans och ögonbryns serum för att få mer tjockare, längre och friskare fransar och bryn. Oavsett om du har tunt och mekaniskt skadat hår eller förlorat fransar på grund av en medicinsk eller kosmetisk behandling, eller om du helt enkelt vill boosta din naturliga look, så finns det ett serum som lämpar sig perfekt för din hudtyp och krav. Det viktigaste när det kommer till att hitta rätt serum är att kolla igenom innehållsförteckningen och se till att produkten innehåller de ingredienser som du behöver.

Vilka ingredienser bör finnas?

Mineraler och vitaminer

Mineraler och vitaminer är nödvändiga för att håret ska få rätt näring och skydd. Vissa serum innehåller mineraler och vitaminer som tillsammans kommer att stimulera hårväxt, öka tjockleken och styrkan samtidigt som det hjälper till att bevara fukt. Välj ett serum som innehåller antioxidanter som zink, magnesium och selen samt B-vitaminer som pantotensyra, niacin och riboflavin.

Aminosyror

Aminosyror anses ofta vara hårets byggstenar och är de ingredienser som främjar en hälsosam hårväxt. De hjälper även till att laga och stärka håret. Serum som innehåller aminosyror som lysin, cystin, arginin, methionin och histidin är särskilt effektiva för att förbättra hårets hälsa och förstärka och mjukgöra fransar och bryn.

Växtextrakt och naturliga oljor

Växtextrakt och naturliga oljor hjälper till att skydda håret mot miljöpåverkan och föroreningar samt förbättrar hårväxten genom att bibehålla en hälsosam nivå av fukt i hårbotten. Naturliga oljor som arganolja, jojobaolja och oliverolja är rika på antioxidanter och är kända för att ge frisk glans till fransar och bryn. Om ett serum innehåller extrakt så är det värt att söka efter eller fråga efter ett som innehåller Apigenin, Oleanolic acid och Linolenic acid, som alla är naturliga ingredienser som kan hjälpa till att skydda och stimulera hårväxt.

Vitamincocktailer

Flera serum innehåller speciella ”vitamincocktailer”. Vitamin C är ett av de bästa sätten att skydda och bevara hårets naturliga fuktbalans. Vitamin B3 är en annan ingrediens som är utmärkt för sin energigivande och fettreducerande effekt på hårets hälsa. Förutom detta så hjälper B-vitaminerna till att förbättra hårets styrka och näring. Pantenol är också ett bra val eftersom det är en effektiv återfuktare. Det har också förmågan att stimulera håret och hjälpa till att reparera skadat hår.

Växtsteroler

Växtsteroler spelar en viktig roll när det kommer till att stimulera hårets hälsa och skydda håret mot miljöpåverkan och föroreningar. De har förmågan att låsa in fukt och är kända för att förbättra hårets elasticitet. Många serum innehåller ingredienser som betaglukan, ursolsyra, linolsyra och stigmasterol som bidrar till att skydda och vårda fransar och bryn.

Slutsats

Att hitta ett bra ögonfrans och ögonbryns serum är inte alltid enkelt, men med hjälp av en noggrann titt på innehållsförteckningen så hittar du absolut ett serum som passar perfekt för dina behov. Läs igenom listan över ingredienser som vi har gått igenom här ovan så kan du se till att produkten innehåller alla ingredienser som du behöver. Det är viktigt att notera att en bra produkt innehåller ett brett urval av ingredienserna, så att du får det bästa av det bästa. Se till att kontrollera att produkten är lämplig för din hudtyp, och att den fungerar bra för att uppnå dina önskade resultat.