Hårstilen Ombre – steg för steg.

Numera används ombre på alla möjliga ytor och material, från kläder och naglar till hår. Kärnan i den här färgningstekniken ligger i att antingen slinga eller färga fåret. Ombre kan utföras på skönhetssalongen (naglar), hos frisören (hår) eller i badrummet. Hur kan du organisera saker, och vad behövs för att själv skapa hårstilen ombre?

Hårstilen ombre – hårfärg och accessoarer.

Innan du börjar färga håret behöver du tvätta det och vänta tills det torkat. Försök att inte använda en hårtork eftersom det kan leda till att hårets struktur blir svagare, att du tappar håret, och att håret blir torrt. Borsta sedan håret noga. För att färga håret med ombrestil kommer du behöva: stora hårkammar, aluminiumfolie, en kam för att separera hårtestar, en platt borste för att applicera hårfärgen, hårblekning, och självklart din favoritfärg. Kom ihåg att för varje vald hårfärg behöver du välja en motpart som är en nyans ljusare. Annars kommer du inte uppnå den effekt du önskar. Kom ihåg att bara du bara kommer att färga hårändarna.

Hårstilen ombre – steg för steg.

Använd en fin kam för att dela upp håret och få fram en liten hårslinga. Lägg aluminiumfolie under den separerade slingan, och addera den blekande produkten. Täck sedan slingan med folien, och efter bara 15 minuter kommer du ha ljusare hårändar. Nu är det dags att applicera hårfärg i två nyanser. Du kan självklart använda fler än bara två nyanser, men ju fler nyanser du använder, desto mindre synlig kommer övergången mellan de två att vara. Applicera först den ljusare nyansen, och var försiktig med att inte gå längre än linjen som skapats av den blekande produkten. Följ samma process för att applicera den mörkare nyansen. När du har applicerat den andra nyansen bör du genast vira in håret i folie. Skölj håret noggrant efter 15 minuter.

Hårstilen ombre – omvårdnad.

Att slinga och färga håret gör stor skada. Hårslingorna blir torra och mister sin glans, och håret börjar falla ur och topparna blir kluvna. Lyckligtvis kan sådana oönskade effekter motverkas, till exempel genom att du regelbundet använder produkter med återfuktande egenskaper, som olja eller hårmasker. Sådana omvårdande produkter bör bestå av keratin, arganolja eller E-vitamin, bara för att nämna ett par grundläggande, återfuktande ingredienser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *