Värmefria lockar? Hur man gör det hemifrån.

Idag är jag jätteglad över att kunna dela med mig av mina favorittrick för att skapa värmefria lockar. Ja, du läste rätt. Ingen locktång, ingen hårtork, och ingen plattång. Jag har använt det sedan ett par år, eftersom mitt hår blev mycket tunt och torrt efter att jag överanvänt värmeverktyg. Sedan började jag leta efter ett hälsosamt alternativ att använda istället för min locktång från Revlon.

Det lättaste sättet att få fina strandvågor är att skapa en slags knut med ditt fuktiga hår. Knyt upp håret med en elastisk tofs, och vira sedan det lösa håret runt tofsen för att skapa en fin knut. Kom ihåg att inte använda en svamp eller ett band, bara själva håret räcker. Säkra frisyren med en hårnål och låt det lufttorka, gärna över hela natten. Ta försiktigt ur nålarna på morgonen och släpp ut håret. Du kan kamma igenom det med fingrarna och fixera det med hårsprej. Jag använder oftast lite mousse för att lockarna ska behålla sin studsighet under dagen.

Ett hårband är ett jättebra verktyg som kommer låta dig skapa tighta och definierade lockar. Till skillnad från den förra metoden behöver ditt hår vara helt torrt. Ta ditt vanliga hårband och sätt det i håret. Börja i toppen av huvudet och ta en bit hår, och vira det sedan runt hårbandet. Lägg till en ny bit hår varje gång du når cirkeln, ända tills du når baksidan. När du når baksidan kanske du fortfarande har lite hår som hänger ner. Vira det runt bandet och stoppa in bandet tills du inte har något hår kvar. Om ditt hår är kortare och lättare att locka kan du låta det sitta i bandet så lite som 30 minuter för att få fina vågor. Om du har långt hår kan du vilja sätta i hårbandet precis innan du lägger dig. Det är mjukt och skönt att sova på bandet, och på morgonen får du fina lockar. Jag lockar oftast håret på det här sättet, eftersom det verkar vara den snabbaste metoden för mig.

 

Det finns en annan metod, som innebär att du virar håret runt olika tygbitar, men jag tyckte att det tog alldeles för lång tid. Prova gärna en av de här metoderna, och låt mig veta vilken du föredrar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *