DIY Kroppslotion med kakaosmör och jojobaolja

Kakaosmör och jojobaolja är båda några av de mest populära ingredienserna i hudvårdsprodukter, som bomull, olja, sheasmör och även olika oljor. Båda är bra för din hud och ger huden näring, fukt och skydd. Om du letar efter en egenhändigt tillverkad body lotion med kakaosmör och jojobaolja som är billig och ekologisk, kan du skapa en som är anpassad efter din specifika hudtyp. Din egen DIY-lotion kan innehålla lite naturliga oljor för att ge näring och skydd åt din hud.

Vad är kakaosmör?

Kakaosmör är ett fett som framställs genom att skala, krossa och smälta frön från frukten från Theobroma Cacao-trädet. Det har en varm chokladsmak och är rikt på antioxidanter och fettsyror. Det här är en av de mest populära ingredienserna i hudvårdsprodukter som ger huden fukt och skyddar den från att förlora fukt.

Kakaosmöret har antioxidanter som hjälper till att förebygga skador orsakade av fria radikaler och skyddar huden från skador som solskador. Det kan även minska fria radikaler som orsakar åldrande och skyddar hudceller mot skador. It stöder även hudens elasticitet och stramhet, vilket hjälper till att motverka fina linjer och rynkor. Kakaosmöret kan också återfukta huden och hjälpa till att behandla torrhet och återställa fukt.

Vad är Jojobaolja?

Jojobaolja är en olja som framställts av integumenten från Joj forb-växten. Det är en naturlig olja som är rik på vitaminer och mineraler. Den har långsiktig effekt och en lång hållbarhet. Det är mjukgörande och har antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att lindra rodnad, klåda och irritation. Den har även antiseptiska och antibakteriella egenskaper som hjälper till att förhindra bakteriella infektioner.

Jojobaolja har också läkande egenskaper som hjälper huden att återfå sin struktur. Det hjälper också till att skydda huden från miljöfaktorer som solljus, vind och kyla. Det är också ett bra alternativ för människor som lider av fet hud eftersom den hjälper till att platta ut hudceller och reglera talgproduktion.

Fördelar med DIY-lotion och kakao smör samt jojobaolja

DIY-hudvårdsprodukter är bra för miljön och innehåller naturliga ingredienser som ger näring och förstärker hudens naturliga förmåga att förnya sig. En DIY-lotion liknar vanliga hudlotioner, men det största fördelen är att du använder ingredienser som passar just din hud. DIY-lotioner är även billigare och lika effektiva som vanliga hudvårdsprodukter.

Kakaosmör och jojobaolja är naturliga ingredienser som är rika på antioxidanter och fettsyror som ger huden fuktighet och skyddar den från skador. Kakaosmöret är bra för att förebygga åldrande och jojobaolja är läkande och hjälper till att lindra klåda och rodnad. De är även båda bra för att behandla torrhet och återställa fukt.

Hur man gör en DIY Kroppslotion med Kakaosmör och Jojobaolja

Du behöver följande ingredienser för att göra din egen DIY-hudvårdsprodukt: en kopp avokadoolja, en kopp kakaosmör, en sked jojobaolja och valfri essentiell olja om du vill ha en läcker doft.

  • Börja med att smälta kakaosmöret i en skål i 30-60 sekunder i mikrovågsugn tills det är mjukt och smörigt.
  • Tillsätt avokadooljan i skålen, rör försiktigt för att blanda de två ingredienserna.
  • Tillsätt jojobaoljan och rör väl för att blanda de två ingredienserna.
  • Häll blandningen i en burk och tillsätt valfri essentiell olja.
  • Skaka och rör försiktigt för att blanda ingredienserna tills de är helt blandade.
  • Låt det stå på ett svalt ställe i cirka 24 timmar innan du använder det.

Tips

Det är viktigt att du använder rätt ingredienser och en korrekt dosering för att få det bästa resultatet. Läs alltid av produktet innan du använder det. Undvik att använda produkten på utsatta områden som runt ögonen. Du bör även förvara produkten i en mörk burk och läsa instruktionerna för det bästa resultatet.

DIY Kroppslotion gjord av kakaosmör och jojobaolja är en bra lösning för dig som vill hålla huden återfuktad och skyddad. Den är billig och ekologisk och innehåller ingredienser som är naturligt både fuktgivande och skyddande. Om du vill skapa en DIY Kroppslotion som passar dig bör du prova att använda kakaosmör och jojobaolja som är bra för din hud. Med korrekt applicering och användning bör du få ett bra resultat.