Min hemmakur mot finnar: Testa dem!

Varje person har sin egen hudvårdsrutin, och det är viktigt att hitta en som fungerar bäst för dig. Jag har tillbringat många år med att leta efter de bästa produkterna och teknikerna för att bekämpa finnar, och jag har kommit på några riktigt bra tekniker och hemmakurer som fungerar för mig.

Naturlig hudvård är tillåtet, och den kan ofta vara mer användbar än traditionella lösningar. Genom att göra egen ansiktsmasker, hudkrämer och hemmakurer, kan du effektivt och naturligt bekämpa finnar. I den här artikeln kommer jag att berätta mer om min hemmakur mot finnar som jag har testat och sett bra resultat av.

Om du har problem med finnar bör du först och främst börja med att försöka eliminera saker som oroar din hy. Det betyder att du bör undvika sådana produkter som överför hud, oljor, hårspray och annat som inte är godkända för den typ av hud som du har. Följ en bra rengöringsrutin som hjälper dig att bli av med olja och smuts som hamnar på din hy. Rengör, exfoliera och återfukta ansiktet regelbundet.

När det kommer till att bekämpa finnar rekommenderar jag att man försöker att använda naturliga ingredienser. Det här är ett enkelt och billigt sätt att ta hand om huden utan att skada den. Här är några av mina hemlagade hemmakurer mot finnar som du kanske vill pröva:

Honung och kanelmask

En av de mest effektiva och naturliga hemmakurerna för finnar är en mask som kombinerar honung och kanel. Den här masken innehåller naturligt anti-inflammatoriska egenskaper som hjälper till att läka finnar och minska inflammation. För att förbereda masken, blandar du ihop en tesked honung med en tesked kanelpulver. Blunda, och applicera masken till ansiktet och låt den verka. Efter 30 minuter sköljer du av huden och fortsätter med din vanliga hudvårdsrutin.

Plommonjuice

Plommonjuice kan vara ett utmärkt sätt att kontrollera oljig hy och finnar. Genom att ta en sked pressad plommonjuice och applicera den direkt på huden, kan du verkligen se resultat. Massera masken in i huden i 5 minuter, skölj sedan av och följ upp med en fuktighetskräm. Du kan också göra en mask med en blandning av plommonjuice, honung och kanel. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera oljig hy samtidigt som den bekämpar finnar.

Ananasmask

En annan populär hemmakur mot finnar är ananasmask, som består av fullständigt mogen ananas och en matsked äppelcidervinäger. Ananas har naturliga bleknings och klådstillande egenskaper som hjälper till att lindra finnar och irritation. Den här masken kan du använda för att förbereda huden inför applicering av hudvårdsprodukter, eftersom den har förmågan att öppna upp porerna och förbättra hudens absorptionsförmåga. Blanda ingredienserna till en pasta och applicera den på huden. Låt masken verka i 20 minuter innan du sköljer av den och fortsätter med din vanliga hudvårdsrutin.

Nagelcremen

En annan bra hemmakur mot finnar är att använda nagelcreme som toner. Jag använder en mjölkfri nagelcreme som har en matt finish, och jag upplever att det hjälper till att bekämpa och minska finnar. För att använda detta till toner applicerar du en liten mängd på en bomullstuss och torkar av ansiktet lätt. Låt det stå på huden i 5 minuter, skölj sedan bort nagelcremen och fortsätt med din vanliga hudvårdsrutin.

Gurkmask

Gurkmask är en populär hemmakur mot finnar som du kan göra hemma. Den innehåller gurkmeja som har antiinflammatoriska egenskaper, samt även karoten som hjälper till att ge huden lyster. För att förbereda masken, mash up en hel gurka och tillsätt en matsked äppelcidervinäger. Massera masken in i huden, låt den sitta för 10 minuter och skölj sedan av. Följ upp med exfoliering för att få bort eventuella döda hudceller och kom ihåg att återfukta huden.

Olivoljemask

Olivolja har antiinflammatoriska och fuktgivande egenskaper som kan hjälpa dig att bekämpa finnar. Jag använder en enkel olivoljemask för att ge min hud lite extra fukt och hjälpa till att bekämpa finnar. För att förbereda masken, tillsätt en matsked olivolja och 1 tesked honung till en liten skål. Blanda de två ingredienserna tills de är väl blandade och applicera sedan masken till huden. Låt masken verka i 20 minuter innan du sköljer av den och följ upp med din vanliga hudvårdsrutin.

Citronmask

Citronmask är en av mina favoriter att använda för att hantera och bekämpa finnar. Citron är en naturlig blekningsmedel och är rik på C-vitamin som är bra för huden. Det finns flera olika sätt att förbereda denna mask, men det är viktigt att inte använda citron direkt på huden, eftersom det kan orsaka hudirritation. Jag blandar hela citroner med en halv kopp yoghurt för att få en homogen mask. Applicera den sedan till huden och låt den verka i 20 minuter innan du sköljer av den. Följ upp med exfoliering för att få bästa resultat.

Kesomeramask

Kesomeramask är en av mina favoritmasker för att förbättra hudens ton och strukt