Smickrande Makeup för Olika Hudtoner


Introduktion

Makeup bör inte vara något som gör att vi alla ser likadana ut, det bör vara något som hjälper oss att förstärka vår naturliga skönhet och se ännu bättre ut. Nyckeln till att uppnå detta är att förstå din hudton och lära dig hur du bäst kan framhäva den. Med rätt färger, tekniker och produkter kan du skapa en smickrande look som gör att du känner dig både vacker och självsäker. Läs vidare för att lära dig hur!

Känna till Din Hudton

För att välja rätt makeup, borde du känna till din hudton. Det finns generellt tre olika kategorier: ljus, medium och mörk. Dessa grupper kan vara användbara, men hudton är mycket mer nyanserad än så. Det är även viktigt att känna till din underton, vilken kan vara kall, varm, eller neutral. Kalla undertoner är rosa, röda, eller blå medan varma undertoner är gula, persika, eller guldiga. Personer med neutrala undertoner har en blandning av både kalla och varma färger. Att förstå din hudton och underton kan hjälpa dig att välja de makeup-färger som bäst komplimenterar ditt ansikte.

Makeup för Ljusa Hudtoner

Makeup för Ljusa Hudtoner

För ljusa hudtoner är det bäst att använda ljusa, naturliga färger. Pastell och juvelfärger komplimenterar särskilt denna hudton. Och rosa och plommen fungerar oftast väl för läppar och kinder. Använd alltid en concealer och foundation som matchar din hudton för att undvika att se ut som ett spöke.

Makeup för Medium Hudtoner

Makeup för Medium Hudtoner

Medium hudtoner har en bredare färgpalett att leka med. Bronsfärger, guldtoner och bärtoner ger ansiktet djup och dimension. Variationsrika nakenläppar fungerar också bra för att skapa balans. Grova eyeliner kan vara perfekt om de blandas väl. Använd en annan concealer och foundation som matchar din hudton.

Makeup för Mörka Hudtoner

Makeup för Mörka Hudtoner

För mörka hudtoner ger juvelfärger som smaragdgrönt, purpur och djupa blåtoner ett fantastiskt popp. Gyllene bruntoner kan göra underverk för ögon, kinder och läppar, samtidigt som det ger en fin glöd. Undvik tjocka, tunga foundations och leta istället efter en foundation och concealer matchande din hudton.

Avslutande Ord

Oavsett din hudton, är det viktigaste med makeupen att du känner dig självsäker och bekväm i den. Experimentera med olika färger, texturer och tekniker tills du hittar vad som är bäst för dig. Kom ihåg att att makeupen borde förhöja ditt naturliga utseende snarare än att dölja det eller förändra det helt. Vi hoppas att det här inlägget kommer att hjälpa dig att hitta de smickrande färgpaletterna och teknikerna som passar bäst för dig!