Hur gör man en kvällssminkning?

Kvällssmink bör vara klassiskt, elegant och sexigt på samma gång. Denna look är perfekt för tillfällen som bröllopsfester, baler, eller fester i Soho. Följ ett par enkla regler och bli din egen makeup-artist.

Innan du börjar sminka dig behöver du lära dig de grundläggande reglerna. Det är mycket viktigt att du först förbereder huden. Fukta den med en lätt kräm eller lotion och vänta tills den är helt absorberad. Du kan dessutom använda en ansiktspremier som kommer hålla sminket på plats under hela dagen. Aftonsminkningen är kraftigare och starkare än smink som du bär under dagen, till exempel på kontoret. Mer puder och starkare ögon kommer se smickrande ut i det starka, artificiella ljuset. Beroende på tillfället kan du bära falska ögonfransar, eller lite glitter på kinderna. Forma sedan ansiktet med bronzer och rouge. Glöm inte bort läpparna! Om du accentuerar ögonen bör dina läppar vara nakna. Om du inte bär mycket ögonsmink kan läpparna däremot se färgglada och saftiga ut.

Är ordningen viktig? Ja. Man använder återfuktaren och foundation först. Sedan täcker man imperfektioner i huden med concealern, och sedan fixerar man allt med det pressade pudret. Sedan är det dags for rouge, bronzer och highlighter.

Den bästa aftonsminkningen är den med sotiga ögon. Den ljusaste skuggan ska appliceras i mitten av det övre ögonlocket. Använd mörkare färger vid ögats veck. Rita sedan en svart linje på franslinjen för att ge ögonen mer djup. Mörk mascara och falska ögonfransar kommer att komplettera looken.

 

Läppar bör alltid återfuktas med läppbalsam innan du använder läppstift. På så sätt säkerställer att du att läppstiftet inte torkar, och att färgen håller längre. Applicera lite läppglans på mitten av läpparna, för att få dem att se större ut.

Du kan använda en särskild, fixerande spray som fixerar sminket under hela kvällen, om så behövs. Detta är extra viktigt vidvarmt och fuktigt väder, och när du är mer benägen att svettas. Sminkningen är klar. Ha så roligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *