Så här gör du INTE för att applicera makeup på ögonbrynen: en kort guide Så här gör du INTE för att applicera makeup på ögonbrynen: en kort guide

Har du försökt att framhäva dina ögonbryn med makeup och det har inte riktigt gått som du hade tänkt? Ögonbrynen är ett viktigt ansiktsdrag som kan förändra utseendet helt och hållet, så du vill helst att resultatet ska bli perfekt. Nu har du kommit till rätt ställe, eftersom vi kommer att berätta för dig vad du INTE ska göra när du applicerar makeup på dina ögonbryn.

Varför är det viktigt att inte applicera makeup på ögonbrynen?

Att applicera makeup på ögonbrynen kan vara lite räddande, eftersom det kan framhäva dina drag. Men applikationen måste utföras rätt för att inte synliggöra dina ögonbryn för mycket. Om du inte är noggrann med att applicera produkterna kan du ha en mer uttalad fördubblingseffekt från vad du faktiskt ville ha. För att undvika det här måste du följa vissa regler när det gäller att applicera makeup på dina ögonbryn.

Tips för att undvika att applicera för mycket makeup på ögonbrynen

Följ dessa tips för att undvika att applicera för mycket makeup på ögonbrynen:

  • Använd endast en begränsad mängd produkt – det är bättre att lägga till mer än mindre när det gäller att applicera makeup på ögonbrynen.
  • Skugga försiktigt och kontinuerligt – skugga dina ögonbryn långsamt för att undvika att applicera för mycket makeup.
  • Förseglingsteknik – efter att ha applicerat makeup på ögonbrynen, kan du använda din fingertopp för att försegla det och undvika att applicera för mycket produkt.
  • Använd en pigmenterad ögonbrynsfärg – en pigmenterad ögonbrynsfärg ger den naturliga looken som du letar efter, och håller dig från att överbelasta ögonbrynet med makeup.
  • Var flitig med att tona – när du applicerar din makeup på ögonbrynen bör du se till att du smular ut allt överflödigt för en naturlig finish.
  • Testa olika tekniker – prova olika tekniker för att se vilken som ger dig det bästa resultatet. Om du upplever att du inte har fått ett tillfredsställande resultat, är det bäst att gå tillbaka till ritningen.

Använd inte tre färger på ögonbrynet

Vissa kvinnor föredrar att använda tre färger när de applicerar makeup på sina ögonbryn, men det är bäst att undvika. Tre färger är mer komplexa och mindre naturliga än att använda en enda färg. Om du använder tre olika färger så kommer dina ögonbryn att visas synliga och kan avslöja att du har använt för mycket makeup. Försök därför att endast använda en färg när du applicerar makeup på dina ögonbryn.

Använd rätt verktyg

Välj rätt verktyg för uppgift. Om du har fet hud rekommenderas det att använda en flytande ögonbrynsfärg eftersom det ger ett mer naturligt resultat. Om du har torra ögonbryn, välj en ögonbrynsfärg med en krämigare formula. Du kan till och med köpa ögonbrynsfärgspecifika penslar som hjälper till att applicera produkten ännu mer noggrant. Experimentera lite med olika verktyg för att hitta det som fungerar bäst för dig.

Välj rätt skuggning teknik

En av de vanligaste misstagen som folk gör när de applicerar makeup på ögonbrynen är att ta för mycket produkt från början. För att undvika detta, är det bäst att skugga ögonbrynen försiktigt och använda enkelmotionstekniker. Börja alltid på fransraden, och arbeta sedan utåt. Gör rörelser som antingen är från insidan av ögonbrynet mot utsidan, eller från utsidan mot insidan. Försök att inte applikera produkten för hårt för att undvika att få ett stelt utseende.

Följ alltid upp med ögonbrynsgel

Efter att du har applicerat din makeup på ögonbrynen, är det viktigt att följa upp med ögonbrynsgel. Det hjälper till att fästa makeupen och ger dina ögonbryn den naturliga känslan. Smörj gelen försiktigt över dina ögonbryn och se till att alla produkter är blandade ordentligt. Du kan använda en bred borste för att smula ut eventuell överflödig produkt, vilket kommer att förhindra att det ser artificiellt ut.

Det är viktigt att följa upp

Som alla andra makeup-tekniker är det viktigt att följa upp regelbundet för att uppnå det bästa resultatet. Följ med upp regelbundet och byt ut dina verktyg ofta. Använd kvalitetsprodukter som är speciellt formulerade för ögonbryn och följ de tips som vi har gett dig för att undvika att applicera för mycket makeup. Var snäll mot dina ögonbryn och låt dem få lite tid att andas, och undvik att applicera dagligen för att förhindra att de försvinner och kontur de naturliga brynen.

Konklusion

Som du kan se, är det viktigt att inte applicera