Så hanterar du obehagliga problem med känslig hud

Känslig hud, eller irriterad hud som det också kan kallas, kan ofta vara svårt att hantera och obehagligt. Ändå, med en rejäl order om dagliga skötselrutiner, följt av några enkla avgörande åtgärder, finns det ingen anledning till att känslig hud inte kan bli vacker och ungdomlig. Här är ett par rekommendationer som kan hjälpa dig att sköta din känsliga hud.

1. Drick tillräckligt med vatten

Hudcellerna är helt enkelt beroende av vatten. Genom att dricka tillräckligt med vatten och andra bra drycker, som te och fruktdrycker, regleras näringsämnen som syre och näringsämnen som behövs för att hålla huden återfuktad och motstå yttre stressorer.

2. Ta hand om din hud med hudvårdsprodukter av god kvalitet

Daily cleansing och balanserande produkter är avgörande för att lämna huden återfuktad och skyddad. Försök att hålla koll på ingredienserna som används för produkterna och se till att de är lämpliga för din hudtyp. Hedra den tid du förbinder till att hålla huden ren och fräsch, men var försiktig med att undvika för många och för ansträngande produkter. Försök att använda lera masker eller banane-masker några gånger i veckan för att dra ut eventuellt smuts som kan störa hudens balans.

3. Använd SPF

Solskydd är ett måste om du vill förhindra tidig åldrande och hyperpigmentering. Använd dagligen en produkt som ger solskydd, som med SPF 15 eller mer. Och se till att smörja in områden som lätt blir utsatta för sol, såsom ansikte, nacke och händer.

4. Tänk på din kost

Åtgärder som att äta näringsrik mat som har rika ingredienser som är bra för huden är nödvändiga för att förstärka och försvara din känsliga hud. Omega-3-fettsyror och antioxidanter kandet bidra till att hålla huden föryngrad och undvika ålders fläckar. Försöka undvika skadliga tillsatser som transfetter eller raffinerade produkter.

5. Inte röja dig i solen

Den ultravioletta strålningen i solen kan skada huden på djup och orsaka tidig åldrande, hyperpigmentering eller brännskador. Försök att undvika direkt solexponering, särskilt mellan 11:00 och 15:00. Om du vistas i solen, använd alltid solskyddskläder och se till att du altid använder ett solskyddsfaktor på minst 15.

6. Stresshantering

Det är viktigt att ta hänsyn till stress. Stress påverkar huden på mer än ett sätt, så det är viktigt att lära sig att hantera stress och ha auto-kärlek. Sök hjälp om du känner dig överväldigad, och inrätta meditation eller yoga i ditt dagliga liv för att hålla din själ i balans.

7. Extra råd om du har känslig hud

  • Känslig hud är känsligare än andra hudtyper och kan vara ömtålig mot retinoider, syror, alkohol, parabener och andra kemiska ämnen som används i hudvårdsprodukter. Försök att undvika produkter som innehåller dessa ämnen.
  • Försök att undvika direkt kontakt med citrus, cederten och kryddiga livsmedel som kan irritera huden.
  • Kamma inte huden för att rengöra den; försök att bara applicera ljusa cirklar på huden med händerna, hjälpa kroppen att jämnligen absorbera hudvårdsprodukter.
  • Tillämpa en mild ansiktskräm efter bad och dusch för att återfukta huden.

Således är det viktigt att ta hänsyn till din känsliga hud. Följ de här stegen och du kan förvänta dig att huden kommer att se och kännas bättre. Din hud är din främsta skydd, så ta bättre hand om den och skydda den så mycket som möjligt!