Välja rätt ögonfranslim

Precision, perfektion och personligt val är tre ord som summerar vad det innebär att välja rätt ögonfranslim. Det spelar ingen roll hur okej dina nya fransar ser ut om de inte är stadigt fastsatta på plats eller om limmet orsakar obehag. Följande inlägg kommer att avslöja vad du ska leta efter när du väljer rätt ögonfranslim och hur du kan använda det på bästa sätt.

1. Vad du behöver veta om ögonfranslim

Det är viktigt att förstå att inte alla ögonfranslim är av samma kvalitet. Ditt öga är en extremt känslig del av ditt ansikte, så det är väsentligt att välja ett lim som är säkert att använda på detta område. Några dråpor av fel lim kan orsaka brännskador, rodnad, kliande och ögoninfektioner.

2. Förstå din hudtyp

För att välja rätt ögonfranslim, behöver du förstå din hudtyp. Om du har känslig hud, kanske du vill leta efter ett lim som är fri från latex, parabener och formaldehyd. Dessa ämnen kan orsaka allergiska reaktioner, vilket resulterar i irriterade och kliande ögon.

3. Livslängd

En annan faktor att tänka på när man väljer ögonfranslim är hur länge du planerar att ha dina ögonfransar på. Vissa lim håller fransarna på plats i upp till 24 timmar, medan andra kräver mer frekvent påfyllning. Om du planerar att ha dina fransar på under en längre period, kanske du vill välja ett mer hållbart lim.

4. Färg

Ögonfranslim kommer i olika färger för att matcha dina naturliga fransar. Svart lim blandas bra med mörka fransar och eyeliner, medan klart lim är perfekt för en mer naturlig look när du inte använder eyeliner eller har ljusare fransar.

5. Torkningstid

Sist men inte minst är torktiden. Vissa ögonfranslim tar längre tid att torka än andra. Om du är ute efter brådskande fix, välj ett snabbtorkande lim. Detta kan dock vara mer utmanande för nybörjare eftersom du måste arbeta snabbt för att få det rätt före limmet sätter sig.

6. Bästa ögonfranslimmen

Nu när du förstår vilka faktorer att tänka på vid val av ögonfranslim, låt oss ta en titt på några av de bästa produkterna på marknaden.

Duo Eyelash Adhesive

Duo Eyelash Adhesive är ett populärt val över hela världen. Det finns i både klar och mörk variant, och är en latexbaserad formel. Dess starka bindningskraft säkerställer att dina fransar håller hela dagen.

Revlon Precision Clear Lash Adhesive

Revlon Precision Clear Lash Adhesive torkar snabbt och blir osynlig när den har torkat. Det är vattenfast, vilket är perfekt för de dagar du kanske vill gråta av skratt eller ta ett dopp i poolen med dina fransar på.

House of Lashes Eyelash Adhesive

House of Lashes Eyelash Adhesive är idealiskt för de med känslig hud. Det är latexfritt och formaldehydfritt, och den långa applicatorn gör det enkelt att applicera på dina fransar.

För att sammanfatta, att välja rätt ögonfranslim är en viktig steg att garantera att dina ögonfransar sitter bra och ser fantastiska ut hela dagen. Med denna guide i hand, kan du nu ta the steget att försäkra att dina ögonfransar kommer att skina lika mycket som du gör.